Make your own free website on Tripod.com

*Witchy Me*

* Zelf Inwijding *


Dit Ritueel kun je gebruiken om jezelf in het Wiccan geloof in te wijden

Zelfinwijding

Dit ritueel is vrij te gebruiken door iedereen.
De tekst kun je zo laten, maar ook veranderen naar hoe jij het zelf wilt. Het is namelijk geen verplicht ritueel voor zelfinwijding, het is gewoon een voorbeeld wat je kunt gebruiken of naar eigen smaak en inzicht aanpassen. Doe vooral dat wat in je hart leeft en goed voelt bij jou!.

Benodigdheden:
Wierook (geur mag je zelf kiezen) Aansteker Kleedje, of een handdoek Bokaal/Chalice/Glas Twee planten (1 voor mannelijk, 1 voor vrouwelijk, symbolisch..) Iets te eten en te drinken (bv koekjes en wijn of water) Evt. Glaasjes met kaarsjes erin (kleur mag je zelf weten)

Zo doe je het:

Je gaat met je spulletjes ergens heen, bijvoorbeeld naar het bos, een berg, het park, een meer.. Ergens waar je niet gestoord word in je werk. Steek de wierookstokjes in de grond, of in een wierook houder. Doe dit bijvoorbeeld rond je handdoek, en rond de plaats waar je de planten gaat plantten. Dan zet je ook de kaarsjes neer. Het is absoluut niet vereist om meerdere kaarsen/wierook neer te zetten. Je kunt ook aan je linkerkant een kaars zetten en aan je rechterkant wierook. Mag je zelf weten.

Ga lekker zitten op je kleedje, en adem een paar keer rustig in en uit. Tussen het in en uitademen, houd je je adem een paar seconden vast. Na het uitademen wacht je ook weer een paar seconden voordat je weer inademt. Ga door totdat je volledig rustig bent. Dan visualiseer je een bol van fel goud licht om je heen, met jijzelf in het middelpunt. Sta op en steek je vinger recht voor je uit (of je staf). Loop drie keer een rondje, met de klok mee. Zorg dat je jezelf vrij kunt bewegen in de cirkel, dus dat de cirkel niet te klein is. Steek nu de wierook en de kaars(en) aan. Zeg dan:

Grote Godin, Moeder Aarde,
Ik (naam) wil graag uw zoon/dochter zijn
Hier op deze plek wil ik U leren kennen
En de wegen bewandelen waar U mij naartoe leidt.


Ga weer zitten, met je handen plat op de grond. Haal weer even rustig adem zoals hierboven beschreven is. Visualiseer dat de godin naar je toe komt. (Het maakt niet uit hoe jij je de godin voorstelt, een knappe blonde vrouw met blauwe ogen, een warme lieve dikke huisvrouw, alles is goed) Visualiseer dat ze je welkom heet, dat kan door een knuffel, door een kus, door een handdruk.. Wat jij fijn vind. Misschien komen er wel spontaan woorden bij je op, beschouw die woorden dan als woorden van de godin.

Pak de plant die jij als vrouwelijk beschouwd (symbolisch). Graaf met je handen een gat in de grond, en zet daar de plant in. Graaf het gat dicht en zeg terwijl je dit doet:

Deze plant symboliseert mijn verbintenis
met de Godin en het nieuwe pad wat ik ga betreden.
Blessed Be!


Neem even de tijd om afscheid van de godin te nemen. Misschien wil je haar nog iets zeggen.

Als je voelt dat je er klaar voor bent, sta je op en zeg je het volgende:

Grote God, Heerser van het woud,
Ik (naam) wil graag uw zoon/dochter zijn, Op deze plek wil ik U leren kennen,
En de wegen bewandelen waar U mij naartoe leidt.


Ga weer zitten, met je handen plat op de grond. Haal weer rustig adem zoals een stuk hierboven beschreven is. Visualiseer dat de god naar je toe komt. Dit kan als een krachtige bodybuilder, ook als een knappe man met blonde haren, of anders, alles is goed. Visualiseer dat hij je welkom heet, dat kan weer met een knuffel, kus, een handdruk.. Wat jij fijn vind. Als er woorden bij je opkomen, beschouw dit dan als woorden van de god. Pak de plant die jij als mannelijk beschouwd. Graaf een gat en zet de plant erin. Graaf het gat dicht en zeg terwijl je dit doet:

Deze plant symboliseert mijn verbintenis
met de God en het nieuwe pad wat ik ga betreden.
Blessed Be!


Neem even de tijd om afscheid van de god te nemen. Als je wilt kun je hem nog iets zeggen. Giet wat water over de planten heen en drink zelf wat.

Leg een stukje van het meegebrachte eten tussen de twee planten in en eet zelf wat. Loop 3 rondjes tegen de klok in, met je arm voor je uit maar met je handpalm naar beneden. Visualiseer daarbij dat de cirkel verdwijnt. Schrijf nu al je ervaringen op in je Boek der Schaduwen of je Boek Der Ervaringen/Magisch dagboek. Vergeet niet de woorden die de god/godin tegen je gezegd had, als ze dat deden. Heb je iets gezien? Wat zag je bij de visualisatie? Dingen die nu niet belangrijk lijken, kunnen later van belang zijn. Vergeet niets, schrijf alles op. Het is nu tijd om naar huis te gaan. Doe je kaars uit met je kaarsendover, en ruim de restjes wierook op. Pak alles weer in, en ga naar huis…Enter supporting content here

* Welkom op witchy- me, een *Betoverende site**